HomeGlobalSkrin video gergasi jatuh ketika konsert kumpulan Mirror berlangsung di Hong Kong

Skrin video gergasi jatuh ketika konsert kumpulan Mirror berlangsung di Hong Kong

HONG KONG: Panel video besar jatuh di atas pentas semasa konsert oleh kumpulan lelaki popular Hong Kong, Mirror malam semalam.

Sekurang-kurangnya dua penari cedera, dengan seorang dalam keadaan serius dan seorang lagi stabil, lapor penyiar RTHK. Tiga penonton turut cedera, dengan ramai peminat yang menghadiri konsert tersebut beremosi selepas adegan mengerikan itu.

Ketua Eksekutif Hong Kong, John Lee berkata kerajaan Hong Kong akan menyiasat dan mengkaji semula prosedur keselamatan untuk melindungi penghibur, kakitangan dan orang ramai.

Kevin Yeung, Setiausaha Kebudayaan bandar itu berkata, pertunjukan itu akan digantung sehingga struktur pentas itu selamat, lapor Reuters.

Lebih 13,000 peminat Mirror menandatangani petisyen dalam talian meminta penganjur konsert menyelesaikan masalah dan memastikan keselamatan untuk semua penghibur, menurut laman web petisyen itu.

MakerVille, penganjur konsert yang dimiliki oleh taikun Hong Kong, Richard Li PCCW Media Group berkata, pihaknya sedang menyiasat secara menyeluruh punca kemalangan itu.

Authors

Pilihan Editor