HomeHiburanAliff, Bella ikrar hidup bersama dalam Tetap Di Sini

Aliff, Bella ikrar hidup bersama dalam Tetap Di Sini

 

KUALA LUMPUR: Pasangan suami isteri, Aliff Aziz dan Bella Astillah berikrar hidup bersama, telus mencintai dan saling menghargai dengan menterjemahkannya menerusi lagu duet pertama, Tetap Di Sini.

Enggan menoleh ke belakang, Bella atau nama sebenarnya, Dayang Nabellah Awang Astillah, 28, percaya setiap apa yang terjadi pasti ada hikmah tersembunyi.

Bella berkata, lagu Tetap Di Sini cukup dekat dengan apa yang dirasai dan dilalui sebelum ini.

“Ini kali pertama saya diberikan peluang berkolaborasi bersama Aliff menerusi lagu duet dan lebih istimewa, saya dan Aliff diberi kesempatan menghasilkan lirik lagu ini. Tentunya kami gembira kerana lagu Tetap Di Sini menggambarkan dengan apa yang dilalui.

“Lagu Tetap Di Sini lebih kepada ‘move on’, jangan fikir apa yang pernah terjadi, namun, kami perlu menghargai apa yang ada sekarang,” katanya.

Lagu Tetap Di Sini ciptaan Mingaling, Amir Hasan, Ezra Kairo dan Roysten, manakala lirik oleh Amir Hasan, Ezra Kairo, Roysten, Bella dan Aliff.

Sebelum ini, Aliff dan Bella pernah melalui fasa keretakan rumah tangga yang pernah menggegarkan industri hiburan, namun, episod kelam itu dijadikan pengalaman paling berharga.

Mengulas lanjut, Bella yang juga pelakon drama Cinta Belum Tamat Tempoh itu berkata, dia ditemani Aliff ketika proses rakaman.

“Alhamdulillah, proses rakaman sangat mudah. Aliff juga menemani saya daripada awal hingga selesai.

“Lagu Tetap Di Sini sangat ‘catchy’, jadi, agak mudah untuk saya sampaikan dengan nada lebih ‘fun’.

“Namun, cabaran tetap ada ketika rakaman. Saya dan Aliff mempunyai pandangan berbeza, jadi, kami banyak berbincang untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Tetapi, segala-galanya okay sahaja,” katanya.

Kali terakhir merakamkan lagu Tenang, dua tahun lalu, Bella berkata, dia bertuah dapat bekerjasama dengan individu yang berbakat dan profesional.

“Sepanjang proses rakaman, saya bersyukur kerana setiap individu mudah bekerjasama dan berbakat besar, sekaligus, menjadikan penghasilan lagu ini lancar.

“Harapan saya semoga lagu Tetap Di Sini mendapat tempat di hati pendengar. Ini kerana lagu duet pertama bersama Aliff dan liriknya memang ikhlas daripada hati kami.

“Saya juga terbuka dengan kritikan. Setiap komen membina saya jadikan rujukan pada masa akan datang,” katanya.

Mengenai video muzik Tetap Di Sini, Bella berkata, ia masih dalam perancangan.

“Insya-Allah, video muzik memang ada, tetapi masa kurang mengizinkan. Kami sedang usahakan untuk menghasilkan video muzik secepat mungkin,” katanya.

Lagu Tetap Di Sini kini boleh didapati di semua platform digital seperti Spotify, Apple Music, Joox, KKBOX, Deezer dan YouTube Music, manakala video lirik boleh ditonton di laman YouTube Universal Music Malaysia.

Author

Pilihan Editor