HomeHiburanNoh, Mizz Nina sudah bercerai?

Noh, Mizz Nina sudah bercerai?

OLEH: FATTAH RAZZAQ

KUALA LUMPUR: Pasangan selebriti, Mizz Nina dan Noh Salleh terus menimbulkan kontroversi dikatakan sudah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Gombak Timur, di sini, semalam.

Spekulasi itu bermula apabila seorang pengguna Twitter @thentang membuat ciapan berkenaan perkara itu yang kemudiannya memetik nama penyanyi kumpulan Hujan itu selepas ditanya pengguna lain.

“Makin takut nak kahwin bila dengar orang cerai-berai ni. Hari ini (semalam) pasangan selebriti yang punyalah baik depan media bercerai pula pagi tadi dekat Mahkamah Gombak Timur. Tapi berita tak ‘cover’ pula,” kata pengguna Twitter itu.

Difaham, pasangan itu terlebih dulu memfailkan perceraian pada 14 Jun lalu di mahkamah sama.

Perceraian mereka di bawah kod kes 055 iaitu permohonan lafaz talak dengan kebenaran mahkamah.

Sebelumnya, media melaporkan Noh, 37, atau nama sebenarnya, Mohammad Noh Salleh menafikan desas-desus keretakan rumah tangga yang bertebaran di media sosial pada 13 Julai lalu.

“Entahlah, tiada komen. Korang semua kena tipu…good luck (selamat berjaya),” katanya ketika ditemui media.

Kemudian, beberapa hari selepas itu Mizz Nina, 42, atau nama sebenarnya, Shazrina Azman memuat naik hantaran di Instagram yang seolah-olah memberi bayangan dia sedang melalui saat-saat sukar hingga mengundang pelbagai reaksi netizen.
Pasangan itu mendirikan rumah tangga pada 2 Julai 2011.

Pada April lalu, pasangan itu memperkenalkan Musa sebagai anak angkat bagi menyerikan rumah tangga mereka.

Author

Pilihan Editor