HomeSukanEPL: Brentford ikat Chelsea tanpa jaringan gol

EPL: Brentford ikat Chelsea tanpa jaringan gol

REKOD kemenangan perlawanan berturut-turut Chelsea dalam semua kejohanan terpadam setelah hanya mencatatkan keputusan seri 0-0 menentang Brentford dalam aksi Liga Perdana Inggeris di Stadium Komuniti Gtech, awal pagi tadi.

Walaupun gagal mengekalkan rekod kemenangan, namun keputusan ini mempertahankan rekod tidak ditembusi dalam lima perlawanan terakhir liga.

Rekod ‘clean sheet’ Chelsea berjaya dipertahankan hasil persembahan cemerlang penjaga gol, Kepa menyelamatkan lima usaha berbahaya lawan yang diketuai penyerang, Ivan Toney memastikan The Blues mengekalkan rekod bersih kelima berturut-turut.

Chelsea dilihat tempang dalam melakukan serangan setelah pengurus pasukan, Graham Potter tidak menurunkan penyerang utama mereka, Pierre-Emerick Aubameyang yang berada dalam prestasi terbaik dengan tiga jaringan daripada lima penampilan terakhirnya setakat ini.

Aubameyang dimasukkan ke minit-81 namun dilihat sudah terlalu singkat untuk menembusi pertahanan Brentford bagi mendapatkan gol kemenangan.

Chelsea kini menduduki tangga keempat dengan kutipan 20 mata dalam sepuluh perlawanan sementara Brentford berada di kedudukan kesembilan dengan 14 mata dalam sebelas perlawanan.

Author

Pilihan Editor