HomeSukanEPL: United benam Spurs 2-0 di Old Trafford

EPL: United benam Spurs 2-0 di Old Trafford

JARINGAN Fred dan Bruno Fernandes memastikan kemenangan berpihak kepada Manchester United ke atas Tottenham Hotspur dalam perlawanan Liga Perdana Inggeris 2022/2023 di Old Trafford, pada awal pagi tadi.

Pasukan tuan rumah ternyata tampil dengan lebih garang dengan percubaan bertali arus mengasak kubu Spurs dengan merekodkan 19 percubaan tepat pada separuh masa pertama.

Aksi cemerlang penjaga gol Spurs, Hugo Lloris menafikan percubaan United mencatit jumlah jaringan yang besar pada perlawanan ini.

Rembatan deras dari pemain tengah Brazil, Fred telah menerjah jaring hasil percubaan dari luar kotak penalti pada minit ke-47 membawa United mendahului 1-0.

Jaringan pertama Bruno Fernandes di minit ke 69 pada musim ini telah menghadiahkan tiga mata penuh untuk United pada perlawanan ini.

Meskipun mencatat kemenangan penting, terdapat satu pemandangan yang kurang menyenangkan buat skuad The Red Devils apabila Cristiano Ronaldo menuju ke bilik persalinan sebelum perlawanan berakhir selepas dia tidak dimasukkan sebagai pemain gantian.

United kini menghuni tangga kelima liga dengan kutipan 19 mata sekaligus meletakkan posisi yang baik untuk memburu slot Kejuaran Liga-Liga Eropah sementara Spurs kekal berada di tempat ketiga dengan kutipan 23 mata di belakang Arsenal dan Manchester City.

Author

Pilihan Editor