HomeSukanE-sukanONIC Esports sambar bekas jurulatih RRQ

ONIC Esports sambar bekas jurulatih RRQ

PASUKAN Mobile Legends (MLBB) dari Indonesia telah mengumumkan bekas jurulatih RRQ, Adi Asyauri atau Acil sebagai jurulatih mereka baharu pasukan mereka. Perkara itu telah diumumkan melalui laman sosial MPL Indonesia. Pelantikan Acil sebagai jurulatih ONIC Esports ini bagi menghadapi Liga Profesional MLBB Indonesia (MPL ID) musim ke-11 pada Februari ini.

https://twitter.com/mplidofficial/status/1619652917539266560?s=20&t=FemCsw9KOPjLliZxItKJEA

Menurut laporan My Game On, dalam roster rasmi pasukan ONIC, hanya jurulatih Yeb sahaja yang diumumkan untuk MPL ID S11 manakala pemain import dari Filipina, Kairi, kekal bermain bersama pasukan itu. 

Sebelum ini, ONIC Esports pernah mengejutkan komuniti MLBB Indonesia dan Filipina apabila merangkul kejuaraan pada musim lepas dengan bantuan dari Kairi yang membuat penampilan kali pertama bersama pasukan. 

Bekas pasukan Acil, RRQ sekadar meraih tempat ketiga pada Kejohanan Dunia, M4. Acil dikatakan menjadi punca pasukan RRQ gagal untuk meraih kejuaraan tersebut.

Pasukan RRQ sememangnya tidak pernah terlepas untuk menyertai setiap kejohanan siri M namun, mereka masih gagal untuk membawa sebarang kejuaraan. 

Author

Pilihan Editor