HomeHiburanAdam Shahz bersangka baik dakwaan 'biawak hidup'

Adam Shahz bersangka baik dakwaan ‘biawak hidup’

KUALA LUMPUR: Bekas suami kepada pelakon, Fatin Afeefa memilih untuk bersangka baik kepada dakwaan ‘biawak hidup’ mungkin ditujukan kepada orang lain, bukan dirinya.

Adam Shahz, 42, yang juga seorang pelakon berkata, dia langsung tidak terkesan, malah tidak melenting dengan dakwaan dipercayai ditujukan kepada dirinya.

Adam atau nama sebenarnya, Nor Shah Azli Abdol Ghani malah berkata, mereka yang lebih rapat dengannya lebih mengenali siapa dirinya yang sebenar, selain aktif sebagai pelakon dia turut terlibat dalam kerja amal dan sukarelawan.

“Saya ada dengar juga cerita pasal biawak hidup itu. Tapi, orang pun lebih kenal saya dengan watak Ayam dan kawan-kawan juga tahu mengenai diri sebenar saya.

“Jadi, tak ada kena-mengena dengan saya pun berkaitan biawak itu. Mungkin ‘biawak hidup lain’.

“Saya tak terkesan pun (dakwaan itu). Orang yang kenal saya memang tahu kehidupan saya sejak dari dulu.

“Saya bukan orang yang hanya duduk di rumah main telefon saja, sebab saya buat bermacam-macam kerja. Saya berlakon, saya buat kerja sukarelawan,” katanya dipetik dalam temubual bersama Melodi di TV3.

Terdahulu, berlaku konflik antara Adam dan Fatin Afeefa berhubung hak penjagaan anak tunggal perempuan mereka, Ivy Herra Sophia, berikutan sudah lama Adam tidak dibenarkan berjumpa dengan cahaya matanya itu.

“Saya sudah empat bulan tidak bertemu dengan anak, Ivy Herra Sophia walaupun sekarang cuti sekolah. Saya masih tidak dapat jumpa anak dan tidak pasti apa sebab dihalang.

“Sebelum ini walaupun dapat jumpa selama tiga ke empat jam, tapi tetap boleh berjumpa. Saya memang tak tahu sebab apa, tapi rasanya mungkin pihak sebelah sana ada alasan- alasan tertentu,” katanya.

Adam dan Fatin Afeefa mendirikan rumah tangga pada 2013, namun bercerai pada 2017.

Pada Januari lalu, mereka ke mahkamah bagi perbicaraan menuntut hak penjagaan anak yang kini masih belum selesai.

Author

Pilihan Editor