HomeGlobalPersediaan bertarung dengan Elon Musk, Mark Zuckerberg makan 4,000 kalori sehari

Persediaan bertarung dengan Elon Musk, Mark Zuckerberg makan 4,000 kalori sehari

 

MARK Zuckerberg nampaknya mempunyai selera makan yang besar.

Ketua eksekutif Meta itu berkongsi bahawa dia kini mengambil diet harian sebanyak 4,000 kalori sebagai sebahagian daripada rutin kecergasannya.

Pada Threads, dia membalas kiriman oleh McDonald’s yang bertanya: “Kamu semua mahukan apa-apa dari McDonald’s”.

Jutawan itu menjawab dengan berkata: “20 ketul ayam, burger Quarter Pounder, kentang goreng besar, Oreo McFlurry, pai epal dan mungkin beberapa burger keju sampingan untuk dimakan kemudian.”

Petarung UFC, Mike Davis membalas kepada Zuckerberg, dengan berkata: “Kamu sedang berlatih! Tak boleh makan McDonald’s.” Zuckerberg menjawab: “Saya bukan nak mengurangkan berat badan jadi saya perlukan 4,000 kalori sehari untuk imbangi semua aktiviti. Dan ia sangat sedap.”

Zuckerberg baru-baru ini memberitahu podcaster Lex Fridman bahawa dia melakukan tiga hingga empat sesi jiu-jitsu dan MMA seminggu, selain latihan kekuatan, ‘conditioning’ dan mobiliti.

Bersedia untuk melawan Elon Musk?

Pada bulan Jun, Zuckerberg dan rakan gergasi teknologi Elon Musk nampaknya bersetuju untuk melawan satu sama lain dalam pertarungan sangkar.

Musk memulakan cakap besar sukar apabila dia menyiarkan di X, yang dahulunya dikenali sebagai Twitter, bahawa dia akan “bersiap untuk pertarungan sangkar” menentang pesaingnya.

Ketua eksekutif Meta membalas di Instagram, memberitahu Musk untuk “hantar saya lokasinya”.

“Vegas Octagon,” jawab Musk. Octagon di Las Vegas digunakan untuk acara Ultimate Fighting Championship.

Bulan lalu, Zuckerberg mempamerkan fizikalnya, berdiri di antara petarung MMA, Israel Adesanya dan Alexander Volkanovski dalam gambar yang dikongsi pada 11 Julai.

Pengasas Facebook itu juga baru-baru ini mempamerkan tali pinggang biru baharu dalam jiu-jitsu – warna di atas tali pinggang putih peringkat pemula – selepas dia memenangi kejohanan amatur pertamanya.

Author

Pilihan Editor