HomeHiburan'Saya dah buat yang terbaik' - Noor Nabila, Engku Emran akan bercerai

‘Saya dah buat yang terbaik’ – Noor Nabila, Engku Emran akan bercerai

CYBERJAYA: Kakak selebriti terkenal Neelofa, iaitu Noor Nabila memaklumkan dia dan suami, Engku Emran Engku Zainal Abidin, 48, bakal bercerai dalam waktu terdekat.

Memetik Harian Metro, Noor Nabila, 39, membuat keputusan itu selepas Emran menyatakan hasrat untuk tidak meneruskan rumah tangganya yang dibina sejak 2021.

“Kami dalam proses perceraian dan akan diputuskan dalam masa terdekat. Emran pun sudah menyatakan keinginan dia untuk bercerai selepas dia keluar dari rumah saya sejak awal Januari lalu.

“Alhamdulillah, ketika dia beritahu hasratnya untuk bercerai, kami berbincang secara baik dan tenang serta menerima segala keputusan yang ditentukan dengan reda dan hati terbuka.

“Jodoh ajal maut adalah aturan Allah SWT, tiada siapa yang nak berkahwin untuk bercerai dan saya juga impikan perkahwinan yang bahagia dan berpanjangan,” katanya.

Tambah Nabila, biarlah masalah yang berlaku dalam rumah tangganya diketahui mereka sahaja dan tidak perlu dikongsikan kepada umum, sebaliknya dijadikan pengajaran buat dirinya.

“Saya sudah buat yang terbaik sepanjang proses perkahwinan ini. Namun, sebagai manusia kita tidak boleh lari daripada ujian dan dugaan rumah tangga.

“Sepatutnya, kita pasangan suami isteri saling berkorban dan sentiasa ada untuk satu sama lain dalam apa jua keadaan. Malangnya kami tak mampu jadi pasangan seperti itu.

“Masalah antara kami sudah lama berpanjangan dan saya berserah dengan takdir dan yakin ini adalah aturan terbaik dari Nya untuk saya dan anak lalui,” luahnya.

Sejak tahun lalu, status rumah tangga Nabila sering menjadi bualan pengikutnya apabila dia dilihat memadam semua foto bersama Emran, termasuk gambar perkahwinan mereka di Instagram.

Untuk Rekod, Nabila dan Engku Emran berkahwin pada 19 Mac 2021. Sebelum menikahi Nabila, Engku Emran pernah mendirikan rumah tangga dengan selebriti jelita iaitu Erra Fazira dan mempunyai seorang anak perempuan, Engku Aleesya.

Engku Emran juga pernah berkahwin dengan pelakon popular Indonesia, Laudya Cynthia Bella, namun, mereka tidak dikurniakan cahaya mata.

Sementara itu, Nabila pernah berkahwin dengan Sharnaaz pada 31 Mac 2017 dan berpisah pada 9 Julai 2020. Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Jebat Jayden.

 

Author

Pilihan Editor