HomeBeritaViral'Kalau pembangkang pimpin DUN Pelangai, 80 penggal tiada pembangunan'

‘Kalau pembangkang pimpin DUN Pelangai, 80 penggal tiada pembangunan’

CYBERJAYA: Datuk Seri Ahmad Maslan menyifatkan bahawa, pembangunan di Dewan Undangan Negeri (DUN) Pelangai akan jauh lebih teruk, sekiranya pembangkang yang memimpin kawasan itu sejak dahulu.

Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO itu berkata, rakyat perlu menerima fakta bahawa pembangkang juga tidak boleh melakukan sebarang tindakan, sama ada untuk membangunkan atau menambah kemajuan di kawasan DUN tersebut.

Justeru, beliau menekankan kepentingan untuk memastikan calon Barisan Nasional (BN), Datuk Amizar Abu Adam berjaya mengekalkan kerusi DUN itu, untuk terus menambak baik keperluan warga Pelangai.

“Kalau (pimpinan wakil rakyat) kerajaan, di kawasan luar bandar selama lapan penggal begini keadaannya, maka kalau pembangkang (yang pimpin) 80 penggal lagilah tiada (pembangunan) dan keadaannya lebih teruk.

“Jadi penting memastikan kesinambungan wakil rakyat Pelangai daripada BN yang akan menambah dan meningkatkan lagi pembangunan di sini,” katanya seperti dilapor Sinar Harian.

Beliau berkata demikian mengulas mengenai dakwaan pembangkang, yang menyifatkan
menyifatkan pembangunan di Pelangai tidak sepadan dengan statusnya sebagai kawasan menteri besar selama lapan penggal.

Media tempatan sebelum ini melaporkan, calon Perikatan Nasional (PN) PRK Pelangai, Kasim Samat menyifatkan penduduk DUN itu sepatutnya menikmati perubahan pembangunan yang lebih besar sejak kepimpinan Tan Sri Adnan Yaakob lagi.

Adnan yang juga bekas pemimpin UMNO telah berkhidmat selama 36 tahun sebagai ADUN Pelangai, dan 19 tahun sebagai Menteri Besar Pahang.

Mengulas lanjut, Ahmad berkata, beliau yakin kepimpinan yang berbeza bagi negeri Pahang dan DUN Pelangai ini, khususnya bakal memberi impak berbeza bagi pembangunan di Pelangai.

“Tentulah di bawah pimpinan baharu iaitu Menteri Besar (Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail) dan ADUN yang berbeza, tentu caranya berbeza sebab mereka bukan orang yang sama,” katanya.

Author

Pilihan Editor