HomeBeritaMuhyiddin akui tiada sebarang kaitan dengan MYAirline

Muhyiddin akui tiada sebarang kaitan dengan MYAirline

CYBERJAYA: Bekas Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menafikan sebarang pembabitan dengan syarikat penerbangan MYAirline Sdn Bhd (MYAirline), yang menggantung operasinya secara mengejut Khamis lalu.

Pengerusi Perikatan Nasional (PN) itu berkata, beliau tiada sebarang kaitan langsung dengan syarikat penerbangan itu atau pemegang sahamnya.

“Saya juga tidak mempunyai sebarang pengetahuan mengenai latar belakang syarikat ini.

“Carian saya menunjukkan syarikat ini mendapat kelulusan bersyarat untuk lesen perkhidmatan udara pada 22 Disember 2021, iaitu semasa saya tidak lagi menjadi Perdana Menteri,” katanya menerusi hantaran di laman Facebook.

Ahli Parlimen Pagoh itu berkata, pembabitan firma guaman Rosli Dahlan Saravana Partnership (RDS) sebagai peguam bagi pemegang saham MYAirline tiada kaitan dengannya.

“RDS, sebagai sebuah firma guaman, berhak mewakili sesiapa saja yang memerlukan khidmat guamannya,” katanya.

Rosli Dahlan, rakan kongsi firma itu, pernah menjadi peguam utama 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan kini mewakili Muhyiddin dalam saman fitnahnya terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Muhyiddin berkata, beliau percaya bahawa ada pihak tertentu yang cuba mencemarkan nama baiknya, dengan membuat tuduhan tidak berasa bahawa kononnya beliau terbabit dengan syarikat terbabit.

“Hentikanlah politik murahan yang kotor ini,” katanya.

 

Author

Pilihan Editor