HomeBeritaViral'Wow, jimat kos!' - Babak drama Melayu dalam kapal terbang tapi berlakon...

‘Wow, jimat kos!’ – Babak drama Melayu dalam kapal terbang tapi berlakon di rumah curi perhatian netizen

SIAPA sangka adegan-adegan yang dilihat menerusi drama Melayu di kaca televisyen adakalanya dihasilkan secara luar jangkaan.

Seperti yang tular di Facebook baru-baru ini melibatkan sebuah drama, dikongsi kerja belakang tabir bagi satu adegan yang memaparkan seorang wanita berada dalam kapal terbang.

Namun, penghasilan babak itu bukanlah dirakam dalam kapal terbang sebaliknya hanya di ruang tamu!

Tangkap layar memaparkan sesi penggambaran sedang dijalankan di ruang tamu dalam sebuah rumah bagi babak seorang wanita dalam kapal terbang.

Perkongsian kerja belakang tabir itu nyata membuatkan rata-rata warga net terkejut dan kagum akan penggunaan set dan props dari kru produksi bagi drama tersebut.

Jika diamati video itu, latar belakang di luar tingkap yang tampak langit dan awan itu hanya diambil menerusi skrin televisyen semata.

Malah, suara pramugari yang membuat pengumuman dalam kapal terbang itu juga hanya dilakukan secara bersahaja oleh seorang gadis.

Video yang tular itu mendapat perhatian warga net dengan pelbagai reaksi dan rata-ratanya memuji hasil kerja produksi tersebut.

“Jimat kos, apapun kreatif dia orang ni,” puji netizen.

“Takkan la nak berlakon betul-betul dalam flight, gila nak angkut semua benda, semua crew, nak berapa jam travel kalau asyik cut tak jadi je,” tulis seorang lagi warga maya.

Author

Pilihan Editor