HomeSukanPenyokong TFC tak sabar hadir final Piala FA

Penyokong TFC tak sabar hadir final Piala FA

Oleh: FATTAH RAZZAQ

KUALA LUMPUR: Pengendali Terengganu FC, Nafuzi Zain menyambut baik tarikh final Piala FA 2022 yang akan berlangsung pada 10 September ini sambil menyifatkan pasukan mempunyai masa mencukupi melakukan persediaan.

Jelas Nafuzi, keputusan yang telah dibuat itu pastinya menggembirakan penyokong Terengganu yang cukup teruja untuk hadir ke stadium yang mampu memuatkan sehingga 80,000 penonton itu.

Tambahnya, dengan tempoh masa yang ada ketika ini pasti akan memberikan ruang mencukupi buat juara Piala FA 2011 ini bagi melakukan segala persiapan untuk menentang Johor Darul Ta’zim (JDT) yang pastinya akan menjadi perlawanan cukup sengit.

“Satu berita yang baik sebab daripada pasukan dan pemain memang tertunggu-tunggu keputusan ini jadi sekarang kita sudah dapat tarikh dan kita akan bersedia menjelang tarikh itu.

“Cuma sekarang kita boleh fokus dekat Liga Super terlebih dahulu sebab kita pun ada beberapa aksi sebelum final Piala FA.

“Tapi bila sudah ada tarikh, penyokong terutamanya senang untuk menguruskan perjalanan mereka dan boleh buat apa-apa perancangan lebih awal.

“Pertemuan JDT dan TFC ni memang menarik dan keterujaan daripada penyokong memang dinantikan sebab kali terakhir kita ke final pun 11 tahun lepas, jadi inilah suasana yang ditunggu-tunggu”, katanya.

Semalam, Malaysian Football League (MFL) telah mengesahkan perlawanan final menentang Johor Darul Ta’zim (JDT) yang akan berlangsung pada 10 September depan di Stadium Nasional Bukit Jalil (SNBJ) bermula pukul 9 malam.

Berkenaan penundaan perlawanan Liga Super yang turut membabitkan pasukan Terengganu, Nafuzi nyata memahami situasi ini dan mereka juga akan mempunyai masa untuk mendapatkan kembali kecergasan sejurus berakhir aksi final nanti.

Aksi Liga Super antara Terengganu FC dan Penang FC yang dijadualkan pada 9 September ini bakal dipinda pada 14 September depan selain perlawanan tertangguh LS9 melibatkan Terengganu menentang Melaka United FC juga dipinda dari 2 September ke 3 September depan.

“Bagi saya tiada masalah pun sebab sebelum final kita pun ada aksi liga menentang Melaka United.

“Jadi kita ada masa mencukupi untuk berehat dan seterusnya bersedia untuk ke final, jadi saya rasa tempoh masa yang diberikan adalah bersesuaian,” tambahnya.

Author

Pilihan Editor