HomeBeritaPolitikPRU15: BN umum calon minggu depan

PRU15: BN umum calon minggu depan

CYBERJAYA: Barisan Nasional (BN) akan mengumumkan calon-calon yang bertanding dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) pada minggu hadapan.

Bagaimanapun, Ketua Penerangan UMNO, Shahril Sufian Hamdan tidak mendedahkan tarikh dan tempat pengumuman berkenaan.

“Kalau soal pengumuman calon sudah tentu sebelum penamaan, jadi saya nampak minggu depan. Manifesto pun saya gambarkan minggu depan,” katanya.

Tambah Shahril, manifesto BN untuk PRU15 nanti akan merangkumi semua segmen pengundi.

“Fokus kepada orang muda ini akan tertumpu kepada ekonomi mereka, bagaimana nak membina masa depan lebih baik untuk diri dan keluarga serta bagaimana membawa suatu pembaharuan dalam jenis pekerjaan yang wujud di Malaysia,” katanya lapor Sinar Harian.

Ketika ditanya berhubung kerjasama BN dengan parti lain jika tiada majoriti mudah diperoleh dalam PRU15, Shahril menyatakan bahawa parti gabungan itu berpeluang meraih majoriti sokongan rakyat.

“Secara ringkasnya, BN masuk ke pilihan raya untuk menang. Kita yakin mempunyai peluang untuk meraih majoriti sokongan rakyat dengan parti yang ada dalam BN sekarang ini.

“Bukan secara solo UMNO seorang, tetapi secara keseluruhan dalam BN dan juga dengan rakan-rakan terutama di Sarawak yang mana bukan lagi dalam BN tetapi mesra dengan kami,” ujarnya.

Author

Pilihan Editor