HomeBeritaPolis siasat dakwaan pegawai imigresen dicederakan semasa jalani ujian kecergasan

Polis siasat dakwaan pegawai imigresen dicederakan semasa jalani ujian kecergasan

 

IPOH: Polis sedang menyiasat laporan seorang pegawai imigresen yang mendakwa dicederakan semasa menjalani ujian kecergasan pegawai dan anggota Pasukan Taktikal Khas (PASTAK) di Depot Imigresen Sementara, Bidor.

Ketua Polis Perak, Datuk Seri Mohd Yusri Hassan Basri berkata, pihaknya menerima laporan mengenai kejadian daripada pegawai berkenaan pada kira-kira pukul 2 pagi Jumaat lepas.

Beliau berkata, kejadian dikatakan berlaku pada pukul 9.30 pagi 9 Mac lepas iaitu hari terakhir ujian, apabila pengadu bersama dua pelatih diarah oleh seseorang yang dipercayai pegawai kanan jabatan berkenaan untuk melakukan hukuman tekan tubi sebanyak 20 kali.

“Suspek dikatakan memijak bahagian belakang leher pengadu sehingga tersungkur dan mengalami kecederaan di bahagian hidung, patah sebatang gigi hadapan, luka bahagian gusi dan bibir,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Mohd Yusri berkata, pengadu telah mendapatkan rawatan di Jabatan Kecemasan Hospital Shah Alam, Selangor, dan polis telah memanggil suspek serta semua yang terlibat dalam kejadian itu bagi membantu siasatan yang dibuat mengikut Seksyen 325 Kanun Keseksaan. – BERNAMA

 

 

Authors

Pilihan Editor