HomeBeritaRemaja patah tulang terjatuh ketika dikejar anjing

Remaja patah tulang terjatuh ketika dikejar anjing

IPOH: Seorang remaja lelaki berusia 14 tahun patah tulang bahu selepas basikalnya terlanggar tembok sebuah rumah ketika dikejar seekor anjing di Taman Rapat Permai, di sini, semalam.

Ketua Polis Perak, ACP Yahaya Hassan berkata, pihaknya menerima aduan mengenai kejadian itu daripada bapa mangsa kira-kira jam 5.30 petang.

Menurutnya, kira-kira jam 11.30 pagi, pengadu mendapati anaknya pulang ke rumah dalam keadaan sesak nafas dan cedera di bahagian dada sebelah kiri.

“Anak pengadu memberitahu, semasa sedang menaiki basikal hendak pulang ke rumah, dia telah dikejar seekor anjing sehingga terlanggar tembok salah sebuah rumah di Jalan Rapat Permai 17.
“Setelah anak pengadu terjatuh, anjing tersebut telah melarikan diri,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Menurutnya lagi, akibat kecederaan yang dialami, mangsa perlu menjalani pembedahan.
Katanya, menurut pengadu, anjing tersebut sering dilihat berada di hadapan sebuah rumah di Jalan Rapat Permai 17 di taman berkenaan.
Bagaimanapun, kata Yahaya, penghuni rumah berkenaan menafikan anjing itu miliknya dan mendakwa binatang tersebut sering berada di hadapan rumahnya.

Sehubungan itu, ujarnya, aduan telah dibuat kepada Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) mengenai anjing yang telah mengejar penduduk di kawasan kejiranan.

Kes disiasat di bawah Seksyen 289 Kanun Keseksaan. – Astro Awani

Authors

Pilihan Editor