HomeBeritaPolitikToqqi ditawarkan bertanding hampir semua parti

Toqqi ditawarkan bertanding hampir semua parti

KUALA LUMPUR: Ketua Aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Nadzim Johan mengakui ditawarkan bertanding hampir semua parti kecuali PAS.

Namun beliau yang dikenali sebagai Toqqi menolak semua tawaran itu atas dasar prinsipnya berjuang untuk rakyat bukan parti politik.

“Memang tawaran mereka menarik saya tidak nafikan tetapi apabila kita bergerak bukan platform politik sebenarnya lebih mudah dan dekat dengan rakyat.

“Kita orang bawah di lapangan, kerja untuk rakyat. Ikut pengalaman saya apabila timbul isu, rakyat bawa kepada NGO dan media terlebih dahulu, mereka sudah penat bawa ke politik tapi tidak selesai, apabila sampai pada NGO dan media kita cari solusi,” katanya kepada MEDIA VARIASI.

Beliau berkata demikian selepas sidang media pelancaran PPIM sebagai platform netizen dan gabungan NGO bantu negara menjelang PRU15.

KUALA LUMPUR, 3 November 2022. Sidang media PPIM mengenai cara pilih calon PRU15 di Ibu Pejabat PPIM.

Menerusi platform itu PPIM membuka ruang untuk rakyat untuk memberi aduan atau cadangan dan juga pihak calon memberi maklumat mengenai diri mereka kenapa mereka patut jadi wakil rakyat.

Tambah Toqqi, dengan rujukan ini pengundi baru yang tiada pengalaman memilih boleh menilai ciri pemimpin pilihan mereka.

“Kami mungkin akan sediakan platform seperti aplikasi Whatsapp untuk perkongsian maklumat.

“Rakyat boleh rujuk dengan mudah bukan main pilih sebab hensem sahaja, kena nilai semula apa kezaliman mereka buat apa kebaikan mereka buat.

“Kita bukan cari ciri malaikat tetapi tentunya bukan syaitan yang menjahamkan negara.

“Kita mahu perkara ini dibawa bincang dan pemilihan dibuat secara harmoni,” katanya.

Author

Pilihan Editor